Arbuz – szybkie i proste danie z arbuzem!

Arbuz – szybkie i proste danie z arbuzem!

Redakcja

2017-11-13

brak komentarzy

sałatkę myjemy, osuszamy na sicie.

Miąższ arbuza ostrożnie wydrążamy ze ciała, jednocześnie usuwając z niego pestki. Z całego miąższu odważamy 500 g, tyle potrzebujemy. Resztę możemy wykorzystać do zrobienia pysznego koktajlu. Odważony miąższ kroimy w paczuszkę, mieszamy z sałatą Arbuz – proste przepisy na dania i napoje i serem feta. Całość oprószamy odrobiną mielonego pieprzu i skrapiamy miodowym dressingiem. przygotowaną sałatkę podajemy w arbuzowej misie.   Arbuza pokroić w kostkę, a truskawki pokroić na połowy albo mniejsze zostawić w całości. Galaretki rozpuścić w 450 ml gorącej h2o i wystudzić, śmietanę ubić alt2 na sztywno i połączyć z zimną galaretką, dodać wszystkie owoce i wymieszać, później odstawić na kilka minut do chłodziarki, aby pianka lekko zgęstniała i gęstą wylać na spód biszkoptowy który cały okres okazuje się w formie w której się piekł, odstawić do   ARBUZ Z alt3 PATELNI - sposób przyrządzenia: Ukroić 2 duże

plastry dojrzałego arbuza.

Odkroić skórkę i w miarę możliwość usunąć pestki. Ułożyć w płaskim naczyniu. Wymieszać miód z sherry. Dodać posiekane listki liści mięty. Tak przygotowaną marynatą zalać plastry arbuza i odstawić przynajmniej na 15 alt4 minut. Rozgrzać patelnię, natłuścić ją subtelnie oliwą i ułożyć na niej zamarynowane wcześniej plastry arbuza. Trzymać po 3-4 minuty na każdej stronie. Arbuz jedynie nieznacznie zmieni kolor. Przełożyć na talerz, polać resztką sosu z patelni. Pokroić na mniejsze kawałki.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness