Co jeść przy grupie krwi A? To musisz wiedzieć!

Co jeść przy grupie krwi A? To musisz wiedzieć!

Redakcja

2017-08-08

brak komentarzy

Dzięki diecie zgodnej z Twoją grupą krwi: grupa  krwi  a  odżywianie

- stracisz masę, ze względu na to że Twój organizm okaże się wypłukiwać toksyny gromadzone w tkance tłuszczowej; - otrzymasz wsparcie w bitwie z chorobami uważanymi za przypadłości cywilizacyjne, jak cukrzyca, przypadłości sercowo-krążeniowe i inne; - pozbędziesz się problemy ze strony układu pokarmowego, zaburzeniami procesu trawienia, zwolnieniem tempa przemiany metabolicznej, zaburzeniami równowagi hormonalnej, osłabieniem wydzielania insuliny; - zyskasz większą odporność. najrozsądniej służy Ci dietę obfita w białko roślinne, a uboga w nasycone kwasy tłuszczowe. Możesz jeść przetwory zbożowe, jarzyny i owoce. Natomiast mięso odkłada się w organizmie w postaci tłuszczu. Słabo też trawisz nabiał. posiadasz niezwykle wrażliwy układ pokarmowy, który produkuje niewiele kwasu żołądkowego. Trawienie białka zwierzęcego bywa dla twojego ludzkiego ustroju dość obciążające. Jedząc mięso i nabiał, wyłącznie jesteś ospały, ale też stopniowo przybierasz masę. ponieważ wraz z wołowiną czy mlekiem dostarczasz swojemu organizmowi nazbyt dużo szkodliwych związków chemicznych, zwiększasz ryzyko przypadłości serca albo cukrzycy w późniejszym wieku. posiadasz też mocne strony. Jedną z nich bywa duża odporność na wirusy. Doskonale będą dla Ciebie wszystkie roślinne produkty ekologiczne: jarzyny, zboża i ziarna. Zdrowie gwarantują ci też lekkie ćwiczenia - chińska gimnastyka tai-chi, joga, albo golf. Pomyśl o obowiązkach w zespole - ochota współpracy z innymi posiadasz zakodowaną w genach. wraz z grupą krwi otrzymałaś też takie cechy właściwości charakteru, jak samokontrola i załapanie.

Twoi prapraprzodkowie nauczyli się podporządkowywać swoje wymoguodżywianie  a  grupa  krwi

interesom społeczności. Stąd posiadasz wrodzoną skłonność do skrywania emocji, co owocuje narastającym stresem. Rozładują go odprężające i modelujące sylwetkę kondycji aktywności. Najlepsze dyscypliny to takie, które nie wiążą się z dużym wysiłkiem fizycznym, jak np. szybki spacer, pływanie, taniec, aerobik, koszykówka… Czynniki utraty wagi Po wykorzystaniu kuracji odchudzającej dla grupy A szybko zrzucisz masę. Gdy przestaniesz jeść mięso, na początku Związek grupy krwi z odżywianiem - grupa A możesz o wiele stracić masę, ze względu na to że wyeliminujesz z kuracji odchudzającej toksyczne produkty. Pożywienie zwierzęcego spowalnia metabolizm u osób z grupą A, ze względu na to że odkładają go w organizmie w postaci tłuszczu. Nabiał także bywa słabo trawiony przez osoby z grupą krwi A i prowokuje reakcje insulinowe - kolejny czynnik spowalniający metabolizm. z wyjątkiem tego produkty mleczne zawierają wysoko nasycone tłuszcze, które upośledzają serce i doprowadzają do nadwagi i cukrzycy. Pszenica bywa czynnikiem o niejednoznacznym działaniu w jadłospisie grupy A. Osoby z grupą krwi A mogą co prawda spożywać pszenicę, ale nie powinni jej jeść nazbyt dużo, gdyż wtenczas ich tkanka mięśniowa legnie nadmiernemu zakwaszeniu. grupy A nie są w stanie utylizować energii tak szybko, następuje więc przytłumienie metabolizm. Grupa A powinna zwrócić uwagę na pożywienie zdrowe, niskotłuszczowe i uzupełniać je warzywami i zbożami. Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi: Mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tłuszczowej; polepsza zawartość toksyn trawiennych;

Nabiał - zaburza metabolizm substancji odżywczych; F

asolka nerkowata - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm; Fasolka limejska - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm; Pszenica (w nadmiarze) - osłabia utylizację kalorii. Żywność, która sprzyja spadkowi wagi: Oleje roślinne - wzmagają skuteczność trawienia, zapobiegają zatrzymywaniu substancji; produkty sojowe - wzmagają skuteczność trawienia, szybko są metabolizowane; warzywa - wzmagają skuteczność metabolizmu, przyspieszają ruch robaczkowy jelit; Ananas - polepsza utylizacje kalorii, przyspiesza ruch robaczkowy jelit. Wskazane: Mięso i drób: nie ma produktów wskazanych Ryby i owoce morza: dorsz, karp, łosoś, makrela, ślimaki Nabiał: mleko sojowe, ser tofu Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej z siemienia lnianego produkty zbożowe: pieczywo ryżowe, makaron razowy, kasza gryczana warzywa: botwinka, brokuły, cebula czerwona, chrzan, czosnek, kalarepa, pietruszka, por, szpinak, fasola biała, soja Owoce: ananasy, morele, cytryny, śliwki, grejpfruty, wiśnie Napoje: sok ananasowy, grejpfrutowy, morelowy, czerwone wino, herbata zielona, mała alt2 czarna OBOJĘTNE: Mięso i drób: indyk, kurczak Ryby i owoce morza: szczupak, pstrąg, jesiotr, tuńczyk Nabiał: jogurt, kefir, mleko kozie, masło, ser feta, mozzarella Tłuszcze: olej rzepakowy Orzechy i nasiona: mak, migdały, pestki słonecznika, orzechy laskowe i włoskie produkty zbożowe: obwarzanki, pieczywo chrupkie takie jak Wasa, chleb żytni, mąka kukurydziana, owsianka, płatki kukurydziane, otręby owsiane, ryż dmuchany warzywa: awokado, brukselka, cukinia, kalafior, kapusta pekińska, ogórki, kukurydza, oliwki zielone, szparagi, wszystkie jarzyny dyniowate, seler, bób, fasolka biała, fasolka szparagowa, groszek zielony Owoce: arbuzy, brzoskwinie, gruszki, jabłka, maliny, truskawki, winogrona Napoje: sok jabłkowy, winogronowy, z kapusty, białe wino licznych z nas okres ten kojarzy się wyłącznie z zrzucaniem niepotrzebnych kilogramów. zwykle dietę warunkuje prawidłowy rozwijanie się ludzkiego ustroju człowieczego i pozwala uniknąć wszelkich schorzeń związanych z odżywianiem się. bywa to taki sposób odżywiania, który dostosowany bywa do danej osoby i do danych celów. znaczy to, że będąc na diecie da się jedynie chudnąć, ale także przybierać masę! Dietetycznym fundamentem w odżywianiu bywa przede wszystkim dietę podstawowa, która posiada w składzie wszystkie produkty pokarmowe w dawkach optymalnych dla człowieka zdrowego. jadłospis tą stosuje się zarówno u ludzi prawidłowych, ; chorych, niewymagających specjalnego żywienia.

Ciekawym środkiem na wypatrywanie właściwego sposobu odżywiania  co  jeść  pzy  grupie  krwi  A

bywa dietę zgodna z grupą krwi. W połączeniu ze współczesną medycyną oraz nauką zrobiono menu odpowiadającą jakiejkolwiek z nich. Ciekawym tym dotyczącym grup krwi, bywa to, że posiadanie danej, jednej z nich, predysponuje do różnych zachowań ; sposobów bycia. Krew w organizmie człowieka spełnia szczególnie ważne funkcje: bywa odpowiedzialna za transport tlenu oraz produktów odżywczych, za sprawą krwi usuwane są z ludzkiego ustroju związki będące odpadami procesu przemiany metabolicznej krew reguluje też gospodarkę wodną rozdzielając dostarczane komórkom związki mineralne oraz wodę to ona efektywną barierę immunologiczną oraz powiązana bywa z tym jej kolejna szczególnie alt3 istotna rola, a mianowicie ochrona ludzkiego ustroju przed czynnikami chorobotwórczymi tj. wirusy, bakterie, grzyby. W sterowaniu procesem immunologicznym zasadniczą rolę odgrywają właśnie zespoły krwi, dlatego tak ważne bywa spożywanie odpowiednich dla danej zespoły krwi produktów spożywczych. W ten sposób dostarczane są do krwi substancje, które są rozpoznawane poprzez układ odpornościowy jako “przyjazne”.opłacalne jest zatem zapoznać się z indywidualnymi potrzebami jakiejkolwiek z grup krwi, by przyswoić co ma na nas pozytywny wpływ, a co nie. Wyróżniamy 4 rodzaje grup krwi: O, A, B oraz AB. Każda z grup ma swoją powieść, opartą na warunkach życia, konieczności ich modyfikacje oraz przystosowania się do nich, tak by da się bywa przeżyć. dietę dobrana pod kątem unikalnych właściwości danej zespoły krwi wzmacnia nieprzetworzone działania obronne oraz wzmacnia utrzymać optymalną równowagę wewnętrzną, konieczną do zachowania kondycji fizycznej. Każda z 4 grup krwi ma także swoją listę produktów wskazanych, obojętnych i niewskazanych. Należy przyswoić, iż artykuły wskazane oddziałują jak lekarstwo, artykuły neutralne są dla ludzkiego ustroju obojętne, są dobre pod względem odżywczym, ponieważ zawierają dużo nieodzownych substancji odżywczych potrzebnych dla dobrego funkcjonowania ludzkiego ustroju, natomiast substancji niewskazanych powinna wystrzegać się, eliminując je stopniowo z codziennej kuracji odchudzającej, choć ich sporadyczne zjedzenie nikomu nie zaszkodzi. Sposób odżywiana zgodny z grupą krwi, jeśli już kogoś przekona, to z pewnością “wejdzie w krew”. Najlepszym sposobem bywa zrobienie sobie listy produktów wskazanych oraz obojętnych, pomijając niewskazane. Idąc na zakupy, dobrze mieć taką “ściągę” przy sobie oraz z niej korzystać, wtedy wybór staje się o mnóstwo łatwiejszy ponieważ wybieramy tylko to, co bywa dla nas najlepsze, a nie zawracamy sobie głowy produktami, które nam nie służą. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizjologiczne oraz białko zwierzęce. mimo wszystko sukces w stosowaniu kuracji odchudzającej takich jak 0 bywa zależna od tego, czy jesz alt4 chude, wolne od chemikaliów mięso, drób oraz ryby. Źródłem pożywienia przyjaznego dla ludzkiego ustroju człowieka o grupie krwi 0 nie są produkty mleczne oraz zbożowe. Grupa krwi 0 – najstarsza oraz zwłaszcza podstawowa, pozostałość na szczycie łańcucha pokarmowego, z mocnym oraz agresywnym systemem immunologicznym, gotowym oraz zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela albo wroga. Czynniki powodujące utratę wagi Przy kuracji takich jak 0 w początkowej fazie możesz stracić masę, ograniczając w swoim jadłospisie zboża, chleb oraz rośliny strączkowe. Czynnikiem sprzyjającym w przybieraniu masę ludzi z grupą krwi 0 bywa gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak także niektóre fasole oraz rośliny strączkowe, szczególnie soczewica oraz fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w warstwach mięśni, czyniąc je bardziej alkalicznymi oraz mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego. Trzeci czynnik naboru wagi u takich jak 0 powiązany bywa z funkcjonowaniem tarczycy. zespoły 0 mają tendencję do niższego poziomu hormonu tarczycy. ten etap, nazywany niedoczynnością tarczycy, występuje dlatego, że grupa ta ma tendencję do wytwarzania za szczególnie niewielkiej ilości jodu – tkaniny, którego jedynym zadaniem bywa produkcja hormonu tarczycy.

Symptomami niedoczynności tarczycy bywa przybór wagi,

zachowanie h2o w organizmie, zmęczenie czy zanik mięśni. Mięsa oraz drób Wskazane: baranina, cielęcina, jagnię, mięso bawołu, mięso jelenia, serce, wątroba, wołowina, wołowina mielona. wystrzegać się: bekonu, gęsi, szynki, wieprzowiny. Owoce morza Wskazane: aloza, biały okoń, dorsz, halibut, jesiotr, łosoś, makrela, morszczuk, okoń prążkowany, pstrąg tęczowy, ryba miecz, sardynka, sieja, snapper, sola, szczupak, śledź, tuńczyk błękitnopłetwy, żółty okoń. wystrzegać się: barrakudy, kawioru, łososia wędzonego, ośmiornicy, skrzydelnika, suma, śledzia marynowanego. Jaja oraz nabiał Wskazane: nie ma, gdyż należy szczególnie ograniczyć jadłospis części kuracji odchudzającej mlecznych. Natomiast obojętnymi wyrobami są: kozi ser, masło, ser farmer, feta, mozzarella, sojowy, mleko sojowe. wystrzegać się: chudego albo 2 % mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, całościowego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera.

 

Zobacz też

FormExplode Cena


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness