Czy warto jeść glony morskie? Odpowiedź Cię zaskoczy!

Czy warto jeść glony morskie? Odpowiedź Cię zaskoczy!

Redakcja

2017-08-16

brak komentarzy

Chlorella to słodkowodna alga o działaniu oczyszczającym.jak  jeść  chlorelle

jest bogatym źródłem witamin i minerałów o szerokich cechach posiadających wpływ na nasz organizm i zdrowie. Przyjrzyjmy się owej cennej roślinie nieco bliżej. Chlorella – właściwości Chlorella dostarcza organizmowi drogocenne substancje takie jak białka, wit., minerały: fosfor, potas, magnez, wapń (ich koncentracja okazuje się wyższa niż u odrębnych roślin lądowych), pierwiastki śladowe: żelazo, mangan, cynk, molibden, miedź i kobalt (chelatowe wiązania aminokwasów). jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A), która usuwa kontuzje ciała powstałe w wyniku działania promieniowania uv, wzmacnia wzrok, przeciwdziała zaćmie i przeciwdziała rozwojowi nowotworu płuc. posiada w składzie więcej wit. B12 niż wątroba wołowa. Niedobór owej wit. doprowadza do zaburzeń neurologicznych i upośledzenia kondycji intelektualnej. Błona komórkowa owej algi składa się z trzech, dość odpornych warstw osłonowych, które są podstawą oczyszczających właściwości chlorelli. Oczyszcza organizm, a szczególnie układ układ pokarmowy z: toksyn; metali za bardzo dużo ważących (kadm z papierosów, rtęć i pallad z plomb dentystycznych, ołów ze środowiska); chemikaliów (rozpuszczalniki wchodzące w skład mnóstwo czynników kosmetycznych, czyszczących, lakierów czy farb); piwa. Chlorella poprzez swoją wyjątkową budowę komórkową wiąże toksyny i usuwa je z ludzkiego ustroju. Ponadto uszczelnia ścianki jelit, dzięki czemu przeciwdziała wtórnym zatruciom, czyli przenikaniu składu stolca do krwioobiegu. W sytuacjach szczególnego nasilenia uwalniania się toksyn z komórek ciała ludzkiego ustroju (głodówka, intensywne odchudzanie, wizyty w saunie), Chlorella okazuje się niezastąpiona, gdyż absorbując toksyczne związki przeciwdziała przeciążeniu nerek czy wątroby. UWAGA!!! trzeba to zaobserwować na podstawie analiz nad kacem. Otóż okazuje się, że w 96% sytuacji, testowane osoby mogły uniknąć kaca po przyjęciu 4-5 gramów Chlorelli przed spożyciem piwa. Chlorella wspomaga naturalną zdolność obronną ludzkiego ustroju. uaktywnia układ odpornościowy. CGF (czynnik wzrostu Chlorelli) rozbudza produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych składników, komórek nowotworowych, bakterii i wirusów, powstrzymując infekcje. Wzmacnia żołądkowo-jelitową błonę śluzową usprawniając naturalną barierę ochronną przeciwdziałające szkodliwym składnikom. Wycisza pobudzenie systemu obronnego ludzkiego ustroju, przeciwdziała destrukcji spowodowanej poprzez swoje przeciwciała. Podczas analiz badania mikroskopowe dowodzą, że pyłek kwiatowy, kiedy osiada na naszych błonach śluzowych nie okazuje się w 100% czy  warto  jeść  chlorellesubstancją naturalną. jest on skażony szkodliwymi składnikami. substancją pyłku kwiatowego z materiałem szkodliwymi wywołuje dość silną reakcję systemu immunologicznego. Chlorella łagodzi nadmierne reakcje systemu obronnego i jednocześnie eliminuje metale poważne. Wspomaga rozwijanie się pożytecznej mikroflory jelit i ich normalną ruchy. Chlorella – dlaczego warto jeść glony morskie? Chlorelin zawarty w Chlorelli funkcjonuje jak antybiotyk. Niszczy bakterie patogenne, wspomagając

jednocześnie wzrost i rozprzestrzenianie się przyjaznej flory bakteryjnej. Lactobacilus, najbardziej pożądana w jelitach bakteria, namnaża się cztery razy prędzej. Alga ta wpływa na tworzenie krwi, wspomaga aktywność białych ciałek krwi i oczyszcza krew. Chlorella okazuje się obecnie najbogatszym  źródłem chlorofilu. Chlorofil, budową strukturalną cząsteczki, podobny okazuje się do hemoglobiny. Korzystnie wpływa na przebieg powstawania erytrocytów co okazuje się wykorzystywane w leczeniu niedokrwistości. Ponadto, chlorofil wykazuje oddziaływanie antybakteryjne, stabilizujące ciśnienie tętnicze krwi, umacniające mięsień sercowy i przyspiesza przebieg gojenia się ran. Alga Chlorella wspiera neutralizować wolne rodniki, cofa skutki starzenia organizm. Poprzez spowalnianie procesu utlenianie się komórek i wyeliminowanie wolnych rodników przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu. Usuwanie wolnych rodników okazuje się także ważne z punktu widzenia profilaktyki schorzeń nowotworowych. Czynnik wzrostu Chlorelli (Chlorella Growth Factor, CGF) przyspiesza regenerację komórek ciała, podział i wzrost komórek. Poprawia jakość i ciała. Wspomaga całościową regenerację ludzkiego ustroju. Chlorella przyspiesza przebieg gojenia się ran (ran pooperacyjnych), regenerację komórek ciała i psychicznego osłabienia towarzyszącego czasowi rehabilitacji. Chlorella obniża kwasowość środowiska wewnętrznego ludzkiego ustroju. Do rozwoju kwasicy może dojść w przebiegu mnóstwo schorzeń jak na przykład cukrzycy, zatrucia alkoholowego, schorzeń nerek (niewydolność nerek) i przewodu pokarmowego, płuc, układu sercowo – naczyniowego. Najlepszym sposobem na przeciwdziałanie kwasicy okazuje się spożywanie pożywienia bogatego w chlorofil. Chlorella nadaje się do tego najdogodniej. Obniża zakres cholesterolu, przeciwdziała miażdżycy. Chlorella wiąże cholesterol, umożliwiając jelitom wyeliminowanie jego nadmiaru. W przypadku hypocholesterolemii chlorella sprzyja syntezie cholesterolu w organizmie. Neutralizuje zapach potu, funkcjonuje na nieświeży oddech. Chlorofil znany okazuje się od dawna ze swych właściwości pochłaniania zapachów. przeciwdziała pomnożeniu się różnych bakterii i grzybów. Chlorella rozbudza powstawanie interferonu (glikoproteid), który hamuje przebieg wytwarzaniu białek wirusowych i bakteryjnych. Grzyby pasożytujące w jelitach powodują silną koncentrację szkodliwych składników. W przypadkach zagrzybienia przewodu pokarmowego Chlorella przynosi efekty na kilku terenach: wzmacnia system odpornościowy, wiąże i eliminuje metale poważne, które sprzyjają rozwojowi grzybów, także oddziaływanie w sposób podobny do probiotyku. Chlorella posiada aminokwas tryptofan, z którego produkuje się serotonina, hormon radości i szczęścia. Niski zakres serotoniny okazuje się głównym faktorem stanów depresyjnych i zmęczenia. Chlorella zażyta wieczorem przetwarza serotoninę na melatoninę dzięki czemu prędzej się wysypiamy. Wskazania do używania algi Chlorella: podczas aplikowania kuracji odchudzającej odchudzającej czy wegetariańskiej; trądzik, wysypki, stany zapalne ciała, egzemy, źle gojące się rany, kontuzje ciała (oparzenia różnego rodzaju); odnowa i rekonwalescencja ludzkiego ustroju alt2 narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia; po zabiegu operacyjnym, napromieniowaniu; dla ludzi wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska; profilaktyka przeciwnowotworowa; pomocna w schorzeniach chronicznych, jak na przykład: reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, zaburzenia trawienia i wchłaniania, jak także w wirusowych czy bakteryjnych infekcjchlorella  co  toach i grzybicach. Ludziom nadwrażliwym mogą pojawić się pryszcze, trądzik, opryszczki lub wysypka. są to bezpieczne przejawy powrotu równowagi wewnętrznej, kiedy ciało ponownie aktywnie wytwarza artykuły toksyczne. Nie chodzi o alergię, ale przejawy oczyszczania. Naukowcy na całym świecie prowadzą badania dotyczące właściwości algi Spirulina. W wyniku dotychczasowo przeprowadzonych udowodniono oddziaływanie Spiruliny i jej pozytywny wpływ w przypadku licznych problemy. bywa dość interesującą rośliną, ze względu na to że posiada w zawartości niemal 4000 różnych związków takich jak wit., minerały czy też inne substancje odżywcze. Należy mimo wszystko mieć na uwadze, że zdarzały się przypadki, w których nie udowodniono jednoznacznie, który jej składnik przyczynił się do ustąpienia objawów. bywa to główny powód, trwających w dalszym ciągu, licznych badań na całym świecie.   W teraźniejszych czasach środowisko, które nas otacza posiada w zawartości mnóstwo toksycznych składniku – woda, zanieczyszczone powietrze, przetworzona żywność czy niepohamowany pułap nerwów to główne czynniki powodujące ryzyka dla sprawności wywołując różnego rodzaju przypadłości. Spirulina – zalety owej algi Co ma z tym wszystkiego wspólnego alga Spirulina platensis? bywa wartościowym i przede wszystkim zupełnie sprawdzonym preparatem żywnościowym. poniżej powody dlaczego Spirulina jest uważana za zdrową żywność: Podstawowy budulec to białko. Spirulina posiada w zawartości go 4 razy więcej niż sama dawkę mięsa. posiada w zawartości 8 białek, które nie są w stanie być wyprodukowane poprzez nasz organizm – białka egzogenne. posiada w zawartości beta-karoten – bogactwo wit. A, której dawkę jest 20 – 25 razy obszerniejsza niż w marchewce. posiada w zawartości witaminę B1 w ilości większej niż jarzyny czy owoce. posiada w zawartości witaminę B2 w ilościach 5 – 20 razy większej niż w innym pożywieniu. posiada w zawartości witaminę B12, która wpływa na poprawę pamięci i przeciwdziała anemii. Większość ludzi konsumuje witaminę B12 zawartą w wątrobie zwierzęcej, mimo wszystko Spirulina posiada w zawartości jej do 2,5 razy więcej i może być konsumowana poprzez wegetarian. posiada w zawartości kwas gamma-linolenowy (GLA), który jest dość istotnym kwasem tłuszczowym redukującym cholesterol, i zapobiegającym nadciśnieniu i chorobom serca. Korzyści i oddziaływanie Spiruliny wśród odrębnych korzyści z jakich alt3 jest znana alga Spirulina,

trzeba przytoczyć następujące przykłady: 1. Spirulina wspomaga kontrolę wagi. Odpowiednia dietę nie może powodować uczucia zmęczenia, utraty sił czy przypadłości psychicznych. Aby tego uniknąć należy dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów. Podczas odchudzania ogranicza się spożywanie pewnych czynników, co w efekcie sprawia niedobory ważnych dla ludzkiego ustroju składniku. Spirulina posiada w zawartości mnóstwo z nich i może być stosowana jako wyrównanie tych braków. Dodatkowo jest niskokaloryczna i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczy. W efekcie utrata wagi staje się procesem nieszkodliwym dla ludzkiego ustroju. Dodatkowo fenyloalanina zawarta w Spirulinie jest odpowiedzialna za kontrolę apetytu, poprzez co mniej podjadamy. 2. Cukrzyca a pułap cukru we krwi. nazbyt wysoki pułap cukru we krwi sprawia cukrzycę, która jest trudna do wyleczenia, ale odpowiednia wizyta kontrolna sprawia, że życie z nią jest możliwe. substancje pokarmowe zalecane umyślnie dla diabetyków to beta-karoten, wit. A, B1, B2, B5, B6, B12 i C, mangan, magnez, potas, i cynk, ze względu na to że są one niezbędne do zbilansowania ludzkiego ustroju. przytaczane substancje występujące są w Spirulinie, co powoduję, że wpływa ona znacząco na poprawę jakości życia diabetyków. 3. Spirulina – wzmocnione włosy, skóra i paznokcie. Wysoko proteinowa Spirulina, zawierając wit. i chlorofil ma właściwości osłabiające efekt wypadania włosów. Witamina F i kwas nukleinowy zawarty w Spirulinie funkcjonuje jako dostawca tlenu do licznych komórek w całym organizmie, co wprost wpływa pozytywnie na włosy, skórę i paznokcie. Znajdująca się także w jej zawartości biotyna ma znaczący wpływ na poprawę jakości włosów, paznokci i ciała. 4. oddziaływanie antywirusowe. badania przeprowadzone na Farmaceutyczno-Medycznym Uniwersytecie w Toyamie w Japonii pokazały, że wapń wydzielony ze Spiruliny daje najlepsze rezultaty w kuracji wirusów, takich jak: pokrzywka, grypa, różyczka itd. bywa on też dość skuteczniej przyswajalny od suplementów sztucznych (wytworzonych syntetycznie w warunkach medycznych). 5. Antyalergiczna Kwas pantotenowy (witamina B5) znajdujący się w zawartości Spiruliny może przyczynić się do zapobiegania uczulenia, pozwalając na komfortowe życie. 6. Problemy nerkowe. Nasz organizm potrzebuje fosfor do ciągłej (w kombinacji z innymi witaminami) eliminacji kamienia w organizmie, który powstaje w wyniku kumulacji kwasu moczowego. Spirulina posiada w zawartości ten pierwiastek poprzez co wspiera poprawnym przebiegu tego procesu. Przyczynia się także do oczyszczania dróg moczowych zmniejszając niebezpieczeństwo artretyzmu czy też powstawania kamienia żółciowego. Dodatkowo fosfor jest czynnikiem wspomagającym przebieg fosforyzacji dla lepszego funkcjonowania wątroby. 7. Stosowana poprzez osoby w „złotym wieku”. nieprzerwany deficyt składników odżywczych alt4 (protein, witamin i soli mineralnych) przy jednoczesnym osłabieniu szans wchłaniania tych składniku, i okres menopauzy może dość oddziaływać na organizm starzejącej się osoby. Spirulina posiada w zawartości te artykuły, o dość wysokiej biodostępności i uważana jest za pożywienie, które przyczynia się w znacznej mierze do utrzymywania ludzkiego ustroju w pozytywnej kondycji. 8. oddziaływanie przeciwrakowe. Rak jest uważany za drugą najgroźniejszą chorobę cywilizacyjną. Beta-karoten o cechach antyoksydacyjnych wchodzący w skład algi Spirulinia przeciwdziała chorobom nowotworowym, a fikocyjanina i chlorofil eliminują rozwijanie się komórek nowotworowych. 9. Odżywienie wątroby. Wątroba potrzebuje białka dla poprawnego funkcjonowania. Spirulina posiada w zawartości metioninę – niezbędny aminokwas, który wpływa na regenerację komórek po chorobach takich jak zapalenie wątroby czy żółtaczka. 10. Odżywienie dla mózgu. białka to substancje organiczne, które są niezbędne każdego dnia do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego ustroju. Spirulina posiada w zawartości 8 białek, które nie są w stanie być wyprodukowane poprzez nasz organizm. Ich niedociągnięcie w efekcie może doprowadzić do braku budulca niezbędnego przy wytwarzania hormonów czy też suplementy dla mózgu. Niedobór białek jest czynnikiem sprawczym licznych schorzeń. Spirulina zbudowana z kompletnych białek, może przyczynić się do odbudowy systemu nerwowego, i ochrony komórek mózgowych. Podsumowanie powyższe przykłady nie są zwyczajną listą życzeń, a potwierdzonymi badaniami naukowymi i faktami. Dla biegłych w języku angielskim polecamy listę ponad 1000 badań na temat algi Spirulina otwartą tutaj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=spirulina analiz wykazują, że Chlorella odgrywa szczególnie istotną funkcję w prawidłowej oczyszczenia ludzkiego ustroju, gdyż większość toksyn wydalana jest wraz z niestrawionymi resztkami. Podczas gdy detoks odbywa się w jelicie grubym, to właśnie tam transportowane są zanieczyszczenia z różnych partii ludzkiego ustroju. W tym też miejscu Chlorella skutecznie wspomaga usuwanie toksyn. Chlorella zbudowana jest z włóknistej, zewnętrzną warstwy (20%) i składników odżywczych. To właśnie ta włóknista ściana komórkowa wychwytuje toksyny. Chlorella – właściwości Dodatkowo, czysta z dużą zawartością czerwonych krwinek przenoszących tlen krew jest potrzebna, aby wzmocnić układ odpornościowy. oddziaływanie oczyszczające Chlorelli odbywające się w jelicie grubym, także jej właściwości ochraniające wątrobę, skutkują tym, że krew jest dokładnie oczyszczana. tymczasem czysta krew wywołuje, że odpady przemiany materii są skutecznie usuwane z komórek. Ale czy każda Chlorella dostępna na rynku ; zapewnić takie oddziaływanie? Zanim dokonamy zakupy należy zwrócić uwagę na to: Czy nabywamy artykuł najlepszej jakości? Czy artykuł został zatwierdzony poprzez główny Inspektorat Sanitarny (GIS)? Czy firma oferująca artykuł ma dobrą reputację w kraju albo za granicą?

 

 

Zobacz też

Dr Farin Prix

Baza siłowni


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness