Gluten szkodzi? Poznaj w końcu prawdę

Gluten szkodzi? Poznaj w końcu prawdę

Redakcja

2017-07-03

brak komentarzy

pierwotna podstawowa sprawa, 90% światowej uprawy pszenicy to zmodyfikowany gatunek GMO, który w żaden sposób nie przypomina takiej samej pszenicy do, której 10.0o0 lat przyzwyczajał się nasz organizm. ; tyczy się :

Od chwili, kiedy człowiek rozpoczął majstrować przy DNA roślin i wymyślił odmiany transgeniczne, odporne na Dioxyny, Herbicydy ( środki ochrony roślin) oraz grzyby pasożyty i wirusy. Z naszym zdrowiem zaczęło dziać się coś dziwnego!
warzywa, owoce oraz zboża dodatkowo nigdy nie były tak toksyczne dla naszego ludzkiego ustroju. Nie bez powodu fala nowotworów i dolegliwości układu autoimmunologicznego (nasz system odpornościowy w tym metylacja główny mechanizm oczyszczający nasz organizm z Dlaczego gluten szkodzi? toksyn ) sięgnęły miana epidemii. Amerykański Instytut Raka  wydała raport, który szokuje i jasno mówi, że 70% wszystkich nowotworów spowodowanych jest nieprawidłowym jedzeniem.  Do myślenia może także dawać ” Monsanto zostanie postawione przed międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości za zbrodnie przeciwko ludzkości i środowisku ”

NAJRZETELNIEJSZE analizy NA TEMAT GLUTENU

Ostatnie olbrzymie badanie w Journal of American Medical Association wykazało, że osoby z rozpoznaną, nierozpoznaną i „ukrytą” celiakią lub nadwrażliwością na gluten mieli wyższe ryzyko zgonu (i)

W badaniu wzięło 3000 pacjentów od 1969 do 2008 roku, badanie miało zamierzenia ustalenia wpływu glutenu na śmiertelność badanych ludzi. eksperymenty także poświadczyły, że Nadwrażliwość na gluten to te przypadki alt2 nietolerancji glutenu, w których w oparciu o analizy diagnostyczne wykluczono celiakię (negatywny wynik przeciwciał) oraz alergię na pszenicę (niedociągnięcie podwyższonego poziomu IgE) oraz w których praktycznie niedociągnięcie jest zaniku kosmków jelitowych, a pomimo tego spożycie glutenu (najlepiej sprawdzone podczas prowokacji) powoduje niechciane skutki u pacjenta.

Wyniki analiz były zaskakujące – ryzyko zgonu :
U 39 procent udowodniono zwiększone ryzyko zgonu u ludzi z rozpoznaną celiakią,
U 72 procent udowodniono zwiększone ryzyko zgonu u ludzi z nierozpoznaną celiakią,
U 35 procent udowodniono zwiększone ryzyko zgonu u ludzi nadwrażliwością na gluten, ale bez celiakii.

To przełomowe badanie, dowodzi, że nie trzeba posiadać pełnowymiarowej celiakii aby posiadać poważne alt3 problemy zdrowotne i powikłania, które mnóstwo przypadkach kończyły się zgonami spowodowanymi nieprawidłowym jedzeniem, złą diagnozą i  złym systemem kuracji.

szacuje się, że 99 procent ludzi, którzy mają nieprzychylne skutki po zjedzeniu glutenu nawet nie wiedzą o tym stanie rzeczy. Przypisują oni własny zły stanu organizmu lub nieprzychylne skutki wszystkiemu tylko nie glutenowi.
Jesteś na coś chory odstaw gluten na 14 dni i zobacz co się powinno działo z twoim ciałem.

UKRYWANA fakt NA TEMAT GLUTENU – WZROST chorób TRZEWNYCH O 400%

Inne analizy pięknie pokazują jak skrupulatnie fakt na temat glutenu jest maskowana!
Naukowcy porównali próbki krwi 10.000 ludzi z przed 50lat i porównali je z alt4 10.000 próbkami krwi współczesnych obywateli. Wyniki były szokujące pełnoobjawowe przypadłości trzewne urosła o 400 procent (podwyższone przeciwciała TTG)

GLUTEN SZKODZI ; OSOBOM Z CELIAKIĄ i ALERGIĄ!

około 50% społeczeństwa reaguję negatywnie na nową zmodyfikowaną formę glutenu.
Najczęstsze skutki nietolerancji zmodyfikowanej gliadyny (wszystkie białe mąki z pszenicy, pączki, kajzerki, chlebki, bułeczki) :

  • ból brzucha – w 68% sytuacji
  • wysypka, egzema – 40%
  • bóle głowy – 35%
  • uczucie ciągłego zmęczenia – 35%
  • splątanie – 34%
  • rozwolnienie – 33%
  • wzdęcia – 25%
  • zaparcia – 20%
  • anemia- 20%
  • drętwienie i bolesność kończyn – 20%
  • osłabienie/omdlenia – 20%
  • palenie w przełyku – 15%
  • nudności i wymioty – 15%
  • uczucie przelewania w jelitach – 10%
  • stan zapalny języka – 10%

Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness