Jak zrobić dobre leczo? 5 najlepszych przepisów!

Jak zrobić dobre leczo? 5 najlepszych przepisów!

Redakcja

2017-08-02

brak komentarzy

Leczo okazuje się daniem,

które zna chyba każdy. mimo wszystko trzeba drobna zmiana i odczucie smakowe, zapach, prezencję będą zupełnie inne. Moja wersja leczo posiada w składzie charakteryzuje się małą zawartością tłuszczu i dużą zawartością warzyw i ziół. Wszystko zgodne z South Beach. jak  zrobić  leczo  Cukinię i papryki myjemy i siekamy na kawałki wielkości ok 1,5 cm. Pokrojone jarzyny wrzucamy do wywaru z warzyw. Gotujemy do miękkości około 25-pół godziny.   W międzyczasie obieramy cebulę, siekamy dość drobno. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę, smażymy na złoty kolor. Cebulę przyprawiamy majerankiem, bazylią, ostrą papryką, maggi i tabasco, dokładnie mieszamy.

Dodajemy pokrojone kiełbaski i parówki, mieszamy i smażymy

. Tak przygotowaną kielbaskę dodajemy do miękkich warzyw. Dodajemy pomidory z puszki i 3 łyżeczki sosu salsa. Gotujemy dodatkowo troszkę, żeby potrawa przeszła ziołami. Podajemy na gorąco. A poniżej, co jadłam wczoraj na obiado - kolację {mam nadzieję, że dzisiaj Leczo South Beach już wszystko musi prawidłowo zaplanowane i nie doprowadzę do tak obfitej kolacji ;)}.   Leczo okazuje się świetną opcją na główny posiłek South Beach'owy - dużo warzyw + mięsko. W moim przypadku pojawiły się parówki cielęce {wiem, że to nie najmocniejszy wybór, ale nie miałam rozmrożonej gruczołów mlekowych z kurczaka}. Polecam dodać swoje ulubione jarzyny + ulubione mięsko :)   W mieszance pojawiły się takie jarzyny, jak: papryka czerwona, cebula czerwona, brokuł, por, cukinia, kalafior. Wszystko razem mieszamy i dusimy na wodzie do chwili, aż wszystko musi miękkie. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi.   Szybko, prosto i smacznie! :)dietetyczne  leczo

      Pierwsze zdjęcie okazuje się robione w trakcie,

a drugie po dodaniu wszystkich składniku. osobiście zjadłam mega dużą porcję. Właśnie to lubię w owej leczeniu: okazuje się lekka, smaczna i da się jeść naprawdę dużo, a kg same spadają :) Mmmm... Dzisiejszy główny alt2 posiłek był równie smaczny, ale o tym wkrótce :) PS. Wybaczcie jakość fotografii, dopiero się uczę fotografować menu :D i Faza własnej diety chyli się ku końcowi i muszę przyznać, że ani raz poprzez te niemal 2 tyg. nie chodziłam głodna (pomijając te momenty, gdy gdzie przekalkulowałam nieobecność mieszkania i nie zabrałam ze sobą wystarczająco dużo spożywania ;) ). Efekty okazują się naprawdę widoczne i odczuwalne. Po i 7 dniach waga pokazywała 2 kg mniej, mimo, że nie stosowałam się nad wyraz rygorystycznie do zaleceń i Fazy. Owszem, nie spożywałam elementów zbożowych, mimo, że aromat z piekarni, którą mijam wracając z uczelni przyprawiał mnie o skręt żołądka i tęskny wzrok w kierunku lady z obłędnie słodko pachnącymi drożdżówkami, ale np nabiału jadłam na pewno więcej niż jadłospis nakazuje ;) Nie zjadłam ani pół ziemniaka, ale piłam czerwoną i zieloną herbatę w dawkach niemalże hurtowych (ponoć musi się alt3 pić ani kawy ani herbaty w i fazie diety, choć zdania okazują się poszatkowane).fit  leczo  przepisy

W ciągu drugiego tygodnia tęsknota za owocami wygrała i

widząc moje ukochane zielone grejfruty zjadłam z ogromną satysfakcją dwie sztuki (ale ostatecznie owoc to nie ciasto, na pewno dużej 'krzywdy' kuracji nie zrobiły ;) ). Kilka dni temu mamie udało się mnie sprowadzić mnie na złą drogę (choć wcale nie musiała mnie długo namawiać :P) proponując kieliszek czerwonego wina. poprzez całe 2 tyg. wydarzyło mi się więc zjeść kilka słodkich jogurtów czy waniliowy serek homogenizowany. przede wszystkim mimo wszystko wcinałam surówkę z tuńczykiem, ponieważ była najszybsza do przyrządzenia i modyfikowałam wyłącznie dodatki, żeby nie jest nudno. Zjadłam cały ogrom jajek, które o dziwo mi się nie znudziły. Pochłonęłam masę chudej wędliny i upieczonego poprzez mamę schabu w ziołach, więc mozzarelli i serka wiejskiego z rzodkiewką/papryką/pomidorami/szczypiorkiem/łososiem wędzonym.

W i 7 dniach alt4 przygotowałam też poniższe leczo 'light',

które, dzięki znikomemu co więcej tłuszczu, dość różniło się w smaku od Sposób zrobienia: Papryki i cukinię płukamy pod bieżącą wodą, z papryk usuwamy gniazda nasienne i siekamy w kostkę, cukinię siekamy w talarki lub półtalarki. jarzyny wrzucamy do ogromnego garnka, zalewamy 1/4 filiżanki wody mineralnej, dodajemy pół łyżeczki soli i dusimy pod przykryciem. Cebule obieramy, czerwoną siekamy w półtalarki i dodajemy prosto do duszących się warzyw, białą siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanym na patelni oleju razem z drobno posiekanym czosnkiem. jarzyny w garnku zalewamy pomidorami, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy. Mięso opłukujemy, oczyszczamy z błon, siekamy w kostkę, podsmażamy na patelni z cebulą. Pieczarki obieramy, siekamy w talarki, wrzucamy na patelnię, przykrywamy. Gdy pieczarki się podduszą, a mięso okaże się miękkie, dodajemy produkty do warzyw w garnku. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oregano i słodką papryką. 

 

Zobacz też 

Bransoletki silikonowe

Perle Bleue Active Retention Age


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness