Jak zrobić proteinowe spahhetti? Hit!

Jak zrobić proteinowe spahhetti? Hit!

Redakcja

2017-08-02

brak komentarzy

Pełnoziarniste proteinowe makaronu z owocami Jako, że nie jestem zwolennikiemproteinowe  spaghetti  przepis

katowania się na okrągło kurczakiem, brązowym ryżem oraz brokułami – nieustannie szukam nowych pomysłów na odżywcze a jednocześnie ciekawe, błyskawiczne oraz smaczne posiłki Tym razem przedstawiam dość oryginalny metoda na posiłek potreningowy. Niepozorny, ale posiada w zawartości to, co ćwiczenia potrzebne, czyli dużą porcję białka, węglowodany jasne oraz złożone, zero tłuszczu. Przygotowanie banalnie jasne, zajmuje 3 minuty, znika dodatkowo prędzej… składników odżywcze: Białko: 48g Tłuszcze: 2g Węglowodany: 75g Kalorie: 510 substancje: – 80g makaronu pełnoziarnistego makaronu – 80g jogurtu ekologicznego 0% – 40g białka serwatkowego (w moim przypadku waniliowe) – 50g truskawek – 50g banana 1) Jogurt organiczny wlewamy do głębokiego talerza, wsypujemy białko oraz energicznie mieszamy do chwili, gdy uzyskamy gładki sos. 2) Ugotowany makaron mieszamy z sosem, dodajemy pokrojone owoce oraz tyle. Świetnie smakuje zarówno z ciepłym oraz zimnym makaronem. Bajka  obecnie zwłaszcza powszechne kopalnia białka nieodzwierzęcego. Rośliną uprawną okazuje się jednoroczna roślina strączkowa - soja warzywna Glycine max. Od tysięcy lat, soja jest ostoję tradycyjnej diety azjatyckiej, w krajach zachodnich swoją sławę osiągnęła stosunkowo niedawno oraz głównie dzięki rosnącej sławie diet wegańskich oraz wegetariańskich. Soja okazuje się ceniona głównie ze względu na swoje właściwości żywieniowe, gdyż dostarcza pełnowartościowe białko o bardzo korzystnym profilu aminokwasowym (okazuje się liczna między Proteinowe spaghetti innymi w deficytowy w ogólnej kuracji aminokwas lizynę), o składniki biologicznej zbliżonej do wzorcowego białka jaja kurzego. Soja jest zatem idealną alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego w dietach eliminujących składniki rodzaju roślinnego. Ze względu na zróżnicowany udział składniku odżywczych w soi okazuje się ona wykorzystywana jako surowiec tłuszczowy – produkuje się z niej olej sojowy, białkowy, produkuje się z niej mleko sojowe, wykorzystywane do wytwarzania m. in. tofu, sufu oraz mąkę, która wykorzystywana okazuje się jako składnik tekstotwórczy czy też np. w wytwarzania sosów czy makaronów. SO GOOD! PROTEIN ORGANIC SOYBEAN PASTA to nowa opcja makaronu wytwarzanego z organicznej – ekologicznej soi, którego 4 główne zalety przedstawiono poniżej: 1.   

    CLEAN LABEL 2.       WARTOŚĆ ŻYWIENIOWA 3.       rewelacyjny smak 4. proteinowe  spaghetti  przepis

      NAJWYŻSZA JAKOŚĆ suplementu So good! Protein Organic Soybean Pasta to prosty, czysty skład artykułu stworzonego w myśl zasady „CLEAN LABEL”– to tylko soja z dodatkiem płynu, bez żadnych naddanych składniku. preparat nie posiada żadnych składników naddanych, w tym barwników, przeciwutleniaczy czy aromatów. Nie posiada glutenu, okazuje się więc odpowiedni dla wszystkich chorujących na nietolerancję na taki składnik. Poza przejrzystą etykietą So good! Protein Organic Soybean Pasta to walory odżywcze. Makaron okazuje się zasobny w białko, zasobny w błonnik, posiada niską zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych. W porównaniu do tradycyjnego makaronu makaron sojowy alt2 So good! Protein Pasta posiada 3 razy więcej białka, 4 razy mnie węglowodanów, z jednoczesną zwiększona do ok 20% zawartością błonnika. Należy mimo wszystko podkreślić, że w przypadku So good! Protein Organic Soybean Pasta, wspominamy o makaronie, który powstał oraz z soi oraz okazuje się to zupełnie inna opcja niż popularne makarony definiowane błędnie jako sojowe, które z soją nie mają dużo wspólnego – gdyż w dużej grupie powstają z połączenia skrobi grochowej, kukurydzianej oraz fasoli mung. Nie do wszystkich walory odżywcze przemawiają tak samo. okazują się osoby, dla których najważniejszy okazuje się odczucie smakowe. W tym przypadku mimo wszystko So good! Protein Organic Soybean Pasta też się obroni. preparat okazuje się bezglutenowy, o bardzo korzystnej składniki odżywczej a jednocześnie gwarantuje najlepsze walory smakowe. jest maksymalna wrzucić makaron do wrzącej płynu, gotować na wolnym ogniu poprzez 6-8 minut, dodać ukochany sos lub użyć jako do tego do zup jarzynowych oraz można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych na bazie So good! Protein Organic Soybean Pasta potraw. Dla zapewnienia rozmaitości przygotowywanych na bazie So good! Protein Organic Soybean

Pasta potraw proponujemy artykuł w 6 odsłonach

, na bazie SOI ŻÓŁTEJ, ZIELONEJ oraz ciemnej w wersji spaghetti oraz FETTUCCINE: So good! Protein Organic Soybean Pasta – spaghetti – makaron takich jak makaronu z ekologicznej soi So good! Protein Organic Green alt3 Soybean Pasta – spaghetti – makaron takich jak makaronu z ekologicznej zielonej soi So good! Protein Organic Black Soybean Pasta – spaghetti – makaron takich jak makaronu z ekologicznej czarnej soi So good! Protein Organic Soybean Pasta – Fettuccine – makaron takich jak fettuccine z ekologicznej soi So good! Protein Organic Green Soybean Pasta – Fettuccine – makaron takich jak fettuccine z ekologicznej zielonej soi So good! Protein Organic Black Soybean Pasta – Fettuccine – makaron takich jak fettuccine z ekologicznej czarnej soi artykuły pozyskane z różnych rodzajów soi (zielonej, żółtej oraz czarnej) różnią się miedzy sobą zawartością białka, węglowodanów oraz tłuszczów. Dokładne różnice w składniki odżywczej kwestii diety zaznaczono w tabelach składniki odżywczej załączonych do opisu. Najwyższą jakość artykułu So good! Protein Organic Soybean Pasta podkreśla obecność wyrażenia ORGANIC – jak  zrobić  proteinowe  spaghetticzy też zielony listek BIO będący logo, którym w Unii Europejskiej przedstawia się składniki wydzielane zgodnie z zasadami BIO oraz pochodzącymi z rolnictwa ekologicznego. Aby żywność została uznana za ekologiczną, powinna spełniać określone warunki. Każdy artykuł powinna pochodzić z pola, na którym nie stosowano preparatów ochrony roślin oraz nawozów sztucznych poprzez przynajmniej trzy ostatnie dekady. artykuły ekologiczne muszą być przetrzymywane oraz przerabiane zgodnie z określonymi wymogami. Ekożywność powinna posiadać określone cechy: przebieg wytwarzania nie może być szkodliwy dla alt4 otoczenia, surowce użyte do wytwarzania nie okazują się w stanie być toksyczne, artykuł oraz jego składniki nie okazują się w stanie być testowane na zwierzakach, pojemnik artykułu musi być ograniczone do przynajmniej, pojemnik może zostać ponownie wykorzystane, zużycie energii na każdym etapie wytwarzania musi być spadek.

Prawdziwa żywność ekologiczna posiada wyjątkowy certyfikat,

który mówi o tym, że artykuł okazuje się bezpieczny pod względem jedynie wytwarzania, dodatkowo transportu oraz magazynowania. Certyfikat powinna spełniać warunki określone poprzez Unię Europejską oraz Ministerstwo Rolnictwa oraz Rozwoju Wsi, także Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-konsumpcyjnych. So good! Protein Organic Soybean Pasta został certyfikowany zgodnie z powyższymi wymaganiami. 300 ml passaty pomidorowej 300 g mielonej wołowiny 300 g makaronu makaronu 30 g tartego parmezanu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 0.5 łyżeczki ususzonego tymianku 0.5 łyżeczki ususzonego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz świeża bazylia Jak przygotować? Na głębokiej patelni rozgrzej mniej więcej 2 łyżki oliwy z oliwek. Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek oraz cebulę, a po momencie dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie utworzony obfite mięsne grudki. Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj poprzez minutę, dodaj passatę (przecier z pomidorów), gotuj na małym ogniu mniej więcej 30 minut. Makaron ugotuj al dente, dawaj go z sosem, serem, oraz bazylią.

 

Zobacz też 

Bransoletki silikonowe

Perle Bleue Active Retention Age Cena


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness