Jak wybrać jogurt? 7 porad które pomogą wybrać Ci najzdrowszy

Jak wybrać jogurt? 7 porad które pomogą wybrać Ci najzdrowszy

Redakcja

2017-07-03

brak komentarzy

Zwykle, naturalne, typu greckiego, bałkańskie smakowe, z owoców i kawowe... Na sklepowych półkach półkach aż roi się od równego rodzaju jogurtów. Zobacz, jak wybrać taki, który da nam nie jedynie radość z spożywania, również i przede wszystkim drogocenne substancje pokarmowe

najistotniejsze, czytać etykiety. W zawartości mają być wypisane konkretne bakterie, które Jak wybrać zdrowy jogurt? okazują się dobroczynne dla naszego przewodu pokarmowego. Część z nich ochrania przed nowotworami, inne pomagają trawić mleko, jeszcze inne zapobiegają miażdżycy i chorobom serca.



– „Jeśli na opakowaniu okazują się przytaczane szczepy bakterii, to zaleca się go kupić. Najgorsze okazują się te ze sztucznymi barwnikami, substancjami słodzącymi, konserwantami i chemicznymi dodatkami, a na etykiecie bywa tylko lakoniczny zdrowe jogurty informacja: posiada w składzie szczepy bakterii jogurtowych. To za mało, by było zdrowo –” ocenia arek Biskup (27 l.), dietetyk z Katowic. Jak mówi nasz ekspert, istotne, by jogurt był sporządzony z mleka, nie zawierał sztucznych barwników i miał jak najmniej cukru. Oczywiście taki prawdziwy okaże się też miał na etykiecie przytaczane konkretne szczepy bakterii, które posiada w składzie.

REKLAMA
 

Jak poznasz korzystny jogurt?

zawiera konkretne szczepy bakterii – producent powinien wymienić ich nazwę. Dzięki temu możemy wybrać taki jogurt,który spełnia nasze oczekiwania. Inne bakterie chronią przed ryzykiem raka,inne przed zawałem. Jeśli mamy przyswojone nazwy szczepów bakterii, prościej nam wybrać artykuł

Wyprodukowany bez sposobów konserwujących – jeśli jogurt będzie zdrowy, nie może zawierać chemicznych dodatków. Nie kupuj  jakie jogurty są zdrowe jogurtu z benzoesanem sodu!

Jak najmniej cukru – słodki jogurt na pewno bywa smaczniejszy. mimo wszystko dbając o zdrowie, powinniśmy unikać właśnie cukru. dodatkowo gorzej jeśli w miejsce naturalnego bywa sztuczny aspartam

Barwniki tylko naturalne – sok z buraków nadaje jogurtowi ładniejszy kolor i dzięki temu chętniej zjedzą go pociechy. Ale jeśli zobaczymy w zawartości chemiczne dodatki,odłóżmy go na półkę


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness