Kawa, która sprawi, że schudniesz. Sprawdź!

Kawa, która sprawi, że schudniesz. Sprawdź!

Redakcja

2017-05-11

brak komentarzy

kawazielona kawaodchudzaniedieta

Zielona mała czarna (a dokładnie ziarna i ekstrakt z zielonej kawy) zaliczana okazuje się do zespoły żywności funkcjonalnej. artykuł taki wpływa na organizm podobnie, jak zielona herbata: wspiera w zrzucaniu nadwagi, neutralizuje wolne rodniki i wpływa obniża pułap cukru we krwi.

Zielona mała czarna to po prostu niepalone dojrzałe lub niedojrzałe ziarna kawy z gatunku Robusta - w przeciwieństwie do kondycji palonej, zawierają znacznie więcej nielotnych związków i kwas chlorogenowy – ostatni hit w zrzucaniu nadwagi.

Zielona mała czarna wspomaga odchudzanie

Skuteczność oddziaływania ekstraktu z zielonej kawy w zakresie redukcji masy ciała były poświadczone naukowo. Okazuje się, że ostateczny Schudnij dzięki kawie! wpływ na odchudzanie ma kwas chlorogenowy, zawarty w niewypalonych ziarnach kawy. Kwas chlorogenowy zmniejsza absorbcję glukozy ze spożywanych pokarmów o mniej więcej 7 proc. zarówno u ludzi poprawnych ; chorujących na cukrzycę. W pozostałych badaniach analizowano wpływ kawy wzbogaconej kwasem chlorogenowym na osoby z nadwagą. Utrata masy ciała uczestników analizy wyniosła po tym czasie średnio 5,4 kg. Dla porównania, osoby przyjmujące normalną kofeinę, schudły po mniej więcej 1,7 kg. Naukowcy oznaczają mimo wszystko, że działanie kwasu chlorogenowego nie potwierdza się w diecie wysokotłuszczowej, dlatego też, chcąc zrzucić przy pomocy kapsułek z wyciągiem z zielonej kawy, należy zrzucić alt2 podaż tłuszczu w codziennej diecie.

Zielona mała czarna może działać antyrakowo

Kwas chlorogenowy należy do zespoły związków znanych jako polifenole (fenolokwasy). Związki te, zwane również antyutleniaczami, przede wszystkim neutralizują szkodliwe dla organizmu wolne rodniki i metale ciężkie oraz hamują lub spowalniają wczesne etapy powstawania komórek rakowych. Wykazano również, że, zdolność antyoksydacyjna kwasu chlorogenowego okazuje się większa niż kwasu askorbinowego (wit. C), który często uważa się za skuteczny "wymiatacz wolnych rodników". mała czarna zawierająca kwas chlorogenowy, może więc w pewnym nasileniu uchronić organizm przed nowotworami.

Zielona mała czarna ważna w profilaktyce mnóstwo dolegliwości

Podobno kwas chlorogenowy wpływa również na zwiększenie wytwarzania alt3 przeciwciał odpowiedzialnych za naszą odporność, a w grupie z innymi kwasami oddziałuje żółciopędnie i żółciotwórczo, chroniąc jednocześnie ważny narząd – wątrobę. Wśród pozostałych polifenoli będących w niepalonej małej czarnej, znajdziemy również kwas salicylowy, który ma działanie przeciwzapalne i przeciwgorączkowo, zaś kwasy: galusowy i gentyzynowy, niszczą z kolei wirusy i bakterie. W zielonej małej czarnej trwające okazują się ich nieznaczne ilości, ale warto wiedzieć o ich korzystnym dla kondycji działaniu.

Jak przygotować napój z zielonej kawy?

Przepis na napój z zielonej kawy okazuje się dość prosty. Ziarna kawy najrozsądniej na początku rozgnieść w moździerzu. Jeśli wrzucimy cale ziarna do alt4 młynka elektrycznego, okazuje się niebezpieczeństwo, że go uszkodzimy. Ziarna wstępnie rozdrobnione najrozsądniej zmielić w młynku mechanicznym – żarnowym. nastepnie dwie czubate łyżeczki (mniej więcej 15 g) zalewamy wrzątkiem (mniej więcej 200-250 ml) i zaparzamy mniej więcej 10 minut. Zalecana porcja dzienna to dwie szklanki kawy wypijane na pół godziny przed posiłkiem. Zieloną kofeinę, podobnie jak zwykłą, da się doprawić w dowolny sposób – słodząc, posypując cynamonem lub kardamonem.

odczucie smakowe niepalonej kawy okazuje się specyficzny - ziołowy i goryczkowy, da się więc mieszać zieloną kofeinę z kawą tradycyjną (proporcje: 2 części palonej na 1 część zielonej).

 

 

Zobacz też 

Escape the Game


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness