Najlepsze przepisy na bazie mąki kokosowej - dietetyczne i szybkie!

Najlepsze przepisy na bazie mąki kokosowej - dietetyczne i szybkie!

Redakcja

2017-08-08

brak komentarzy

Mąka kokosowa jest świetnym zamiennikiem mąki zbożowej,fit  przepisy  z  mąką  kokosową

gdyż posiada nawet 10 razy więcej błonnika, który jest niezastąpiony w profilaktyce antynowotworowej, cukrzycy i problemu mięśnia sercowego. Sprawdź, jakie jeszcze zdrowotne właściwości posiada mąka kokosowa, jakie ma stosowania w domu i jak ją przygotować.   Mąka kokosowa - bywa Mąka kokosowa to drobny proszek uzyskiwany z miąższu orzecha kokosowego, jako preparat uboczny wytwarzania mleka i oleju kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i aromatem kokosa, mimo wszystko nie jest słodka, dlatego z powodzeniem trzeba nią zastąpić inne rodzaje mąki, oczywiście z uwzględnieniem jej specyficznych oczekiwań. najsilniejszą produkcją mąki kokosowej mogą poszczycić się Filipiny, które okazują się jednocześnie jednym z największych eksporterów kokosów do krajów Europy Zachodniej i Ameryki. Mąka z orzechów kokosowych nie posiada glutenu, fityn ani cholesterolu, dlatego poleca się jej używanie osobom cierpiącym na celiakię i cukrzycę. 100 g tego niezwykłego treści dostarcza 443 kcal. Błonnik - największe Mąka kokosowa w kuchni dobrodziejstwo mąki kokosowej

Błonnik to czyli włókno pokarmowe, czyli grupa składniku,

która pochodzi ze ścian komórkowych preparatów roślinnych. Nie jest on wchłaniany, ani przyswajany przez ludzki organizm, ale posiada liczne właściwości, pomagające uniknąć problemu trawiennych i zaparć. Błonnik w ludzkim organizmie funkcjonuje jak miotełka - oczyszcza przewód pokarmowy z ubocznych preparatów przemiany materii, co przeciwdziała powstawaniu komórek nowotworowych i upraszcza trawienie. każdego dnia zapotrzebowanie ludzkiego ustroju na błonnik Dorosły człowiek powinien zjadać 20-35 gramów błonnika dziennie. Niestety, przeciętny indeks dziennego spożycia błonnika przez mieszkańców Zachodu wynosi zaledwie 10-14 gram, a to nawet 2-3 razy mniej niż zalecana dawka. Rozwiązaniem problemu z niedoborem błonnika w codziennej zabiegu może być włączenie do jadłospisu mąki kokosowej, która posiada 10 razy więcej takiej drogocennej składniku niż mąka pszenna. Według tekstów klinicznych opublikowanych w magazynie Mąka kokosowa to świetna alternatywa dla każdego, kto nie może lub nie chce korzystać z mąki pszennej. Ma wysoką zawartość białka i błonnika, niską zawartość alt2 tłuszczu, nie posiada cholesterolu, glutenu i fityn. Odpowiednie zestawienie węglowodanówdania  z  mąką  kokosową

występujących w takiej mące z błonnikiem sprawia,szybkie  dania  z  mąką  kokosową

że mąką kokosowa jest również idealna dla ludzi z cukrzycą. W niewielkim nasileniu wpływa na zmianę poziomu cukru we krwi. ciasto z mąką kokosową jest mniej suche, jeśli dodasz do niego banana lub sok jabłkowy  Przepis na ciasteczka kokosowe z czekoladą 1/3 kubka mąki kokosowej (ok. 40g) 1/4 kubka oleju kokosowego (płynnego) (ok. 60g) 1/4 kubka syropu klonowego (ok. 60g) 1 łyżeczka olejku waniliowego 1/4 łyżeczki soli 2 całe jajka 1/3 kubka chipsów (drobinek) czekoladowych Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. W naczyniu prawidłowo wymieszaj mąkę kokosową, olej z kokosów, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy, sól i jajka. Na początku ciasto może być trudno mieszać, do okresu aż mąka powinno wchłaniać płyn. Dodaj czipsy czekoladowe i prawidłowo wmieszaj w alt3 ciasto. Uformuj ciastka. Piecz przez 12-14 min. w 180 stopniach. Studź ciastka na blasze przez 10 min. , a przełóż je na kratkę i wystudź do zakończenia. jeszcze kilka lat temu mąka kokosowa była „egzotycznym” rarytasem, który w sklepach osiągał szalone ceny. Obecnie, między innymi dzięki sławie zabiegu odchudzającej bezglutenowej, coraz prościej dostać ją w sklepach stacjonarnych, a w internecie praktycznie każdy sklep ze zdrową pożywieniem posiada ją w ofercie. i zapewne dziś zastanawiasz się, czy jeśli nie jesteś bezglutenowcem to czy trzeba

po nią sięgać.

w mojej opinii tak! okazuje się to nie jedynie ładny metoda na zutylizowanie resztek po robieniu mleka kokosowego, ale również super do tego do licznych deserów. zawiera dość dużo błonnika i pozostałych preparatów mineralnych. Poza tym, w licznych przepisach bywa niezastąpiona w związku ze swoją teksturą. Mąka kokosowa domowej obowiązkach to świetna opcja dla ludzi, które robią olbrzymie ilości mleka kokosowego (przepis na mleko kokosowe) i nie cierpią wyrzucać pozostałości po jego wytwarzaniu. nareszcie alt4 szkoda wywalać do śmieci coś, co przecież da się jeszcze zużyć! Jak przeprowadzić mąkę kokosową? To dość proste. trzeba wybudować mleko kokosowe, a pozostałe po jego wytwarzaniu wiórki, dość świetnie odsączone, umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 100 stopni i suszyć w takiej temperaturze przez około 1-1,5h. ważne, żeby wiórki się nie przypaliły. ; trzeba sprawdzić stopień ich wysuszenia i ewentualnie przemieszać. Po tym czasie daj im lekko przestygnąć i umieść w blenderze lub malakserze. blenduj do momentu aż uzyskasz sypką mąkę. Nie okaże się ona ta jak pszenna! Po prostu chodzi o to, żeby nie było drobinek wielkości wiórek kokosowych. Przesyp przygotowaną mąkę kokosową do pojemniczka i szczelnie zamknij. Do czego używać mąki kokosowej? Sposobów na wykorzystanie mąki kokosowej w domu bywa naprawdę mnóstwo. wypadnie idealnie zarówno do wypieku ciast i ciastek, dodatkowo domowego pieczywa. na portalu już niedługo pojawi się kilka przepisów z jej wykorzystaniem. Mam nadzieję, że Wam zasmakują przepisy z jej wykorzystaniem.

FormExplode Opinioni


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness