Przepisy na wielkanocne słodkie i zdrowe przekąski

Przepisy na wielkanocne słodkie i zdrowe przekąski

Redakcja

2017-08-01

brak komentarzy

Przed świętami przygotowałam dla Was dodatkowo jeden przepis na babeczki – tym razem proste muffiny czekoladowe z mąki owsianej, które okazują się ; zdrowe lecz również pyszne ubóstwiam używać do słodkich wypieków mąki owsianej albo po prostu zmielonych płatków owsianych. Musicie przetestować także moje przepisy na pierogi z płatków owsianych z borówkami amerykańskimi, ciastka z płatków owsianych  i pierniczki z płatków owsianych Tym razem zrobiłam babeczki z samej mąki owsianej – okazują się intensywne w smaku i zawierają mnóstwo błonnika. okazują się świetne dla pociechy, które kochają czekoladowy smak – pomogą Wam przemycić płatki z płatków owsianych do kuracji odchudzającej maluchów Do moich muffinek użyłam oleju z orzechów laskowych, ponieważ dorzuca ciastkom wspaniałego orzechowego aromatu, co więcej bywa po prostu super zdrowy Ale trzeba dodatkowo korzystać z pozostałych rodzajów oleju np. kokosowego albo bogatego w kwasy omega 3 oleju rzepakowego. Muffinki z orzechami i śliwką Muffinki „leśny mech”    

Moje pełnoziarniste babeczki czekoladowe zawierają wit. z zespoły B,wielkanocne  przekąski

błonnik pokarmowy i nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oleju orzechowego, też substancje przeciwdziałające stanom depresyjnym. Zapewniają uczucie sytości i zaspokajają ssanie w Czekoladowe słodkości wielkanocne - zdrowe i pyszne żołądku na słodycze. okazują się zdrowe dla zębów dzięki zawartości cukru brzozowego aspartamu (więcej owłaściwości natury zdrowotnej aspartamu przeczytasz tutaj >>>) Nieco więcej się kruszą od tradycyjnych muffinek, ale ta bywa już specyfika mąki owsianej. U mnie babeczki znikają w czasie błyskawicznym na pewno nie doczekają świąt:) Pełnoziarniste babeczki czekoladowe z płatków owsianych – 16 muffinek po 150 kcal każda substancje:  

2 szklanki zmielonych płatków owsianych albo mąki owsianej 260 g 2 jajka 100 g oleju orzechowego, dania  wielkanocne
kokosowego albo zwykłego 3 łyżki gorzkiego kakao 30 g 100 g aspartamu aromat śmietankowy (ewentualnie) 100 ml mleka 0,5 % tłuszczu niewielka łyżka proszku do pieczenia i niewielka łyżka sody oczyszczonej oczyszczonej oczyszczonej Przygotowanie: Nastaw piekarnik na 200 stopni. W misce ozdrobnij jajka na puszysta masę dodaj cukier brzozowy i dalej blenduj. Dodaj powoli olej i mleko nieustannie miksując, a później mąkę owsianą, proszek do pieczenia, kakao i aromat śmietankowy. ozdrobnij na gładka masę. Nakładaj ciasto do foremek na muffiny i piecz w piekarniku poprzez 15 minut. MniamPoniżej znajdziecie odżywcze składniki całego ciasta na muffinki. Po więcej alt2 przepisów na zdrowe ciasta zapisz się na darmowy newsletter Moi kochani czytelnicy  ostatnie tyg. niosą za sobą dużo atrakcji, domowych rewolucji (remont), mnóstwo nowych projektów, pomysłów i … możliwe że inwestycji. C

zasem  wydaje mi się, że od życia chcę za dużo i za szybko. w szczególności boli mnie rozczarowanie,

Flexa Plus Sklep

które niosą za sobą niespełnione oczekiwania. Wiem, że dodatkowo dużo przede mną. Zdaję sobie sprawę, jak ważny bywa każdy dzień. Nie wolno w nim tracić ani sekundy. Dlatego walczę, szukam i staram się spełnić moje największe marzenie – własną restaurację. To nie trzeba być dziś, jutro czy za rok ale nastać musi! Proszę trzymajcie kciuki za moje bujne myśli i fantazje, ponieważ to one wytyczają drogę własnemu spełnieniu  Lubie pęd mojego życia mimo wszystko powoli chcę, aby zamknął się on za drzwiami mojego wymarzonego miejsca, które cały czas mam przed oczami. Dziś dla Was specjalne ciastka – zrobione w joggingu ale soczyste, wilgotne i pachnące jak lato. ciastka treściwe i naszpikowane dobrem.     Wegańskie ciastka   i: 20 sztuk moment przyrządzenia: 10 minut moment pieczenia: 15 minut moment całkowity: 30 minut produkty: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 alt3 łyżki płatków owsianych górskich szczypta soli 3 łyżki siemienia lnianego ½ kubka cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu 1 szklanka startej marchewki (ok 2 sztuki) ½ kubka soku jabłkowego albo ½ startego jabłka ¼ kubka oleju rzepakowego ½ kubka włoskich orzechów 20 sztuk orzechów pekan     Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na dno tortownicy o średnicy 21 cm ułożyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz pozostawiając papier na zewnątrz. Żółtka ucierać z połową cukru pudru poprzez około 7 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka z resztą cukru pudru poprzez około 7 minut,zdrowe  przekąski aż powstanie gęsta, lśniąca i sztywna piana. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiać razem do oddzielnej miski i dokładnie wymieszać. Połączyć żółtka z białkami za pomocą szpatułki, wykonując kilka albo paręnaście delikatnych ruchów. następnie do masy przesiać 1/3 mieszanki mąk i szczególnie delikatnie połączyć szpatułką, nie zużywając ubitej piany. Wsypać następną 1/3 mieszanki i znów delikatnie połączyć, jedno zrobić z pozostałą mąką.  Masę wyłożyć do przygotowanej kondycji i wstawić do piekarnika, piec poprzez ok. 35 minut. Upieczony biszkopt wyjąć alt4 z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu przekroić go na 3 poziome blaty. MASA CHAŁWOWA Odlać 2/3 szklanki mleka i dokładnie wymieszać je (np. rózgą) z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem i żółtkiem. Resztę mleka zagotować (aż powinno kipieć), później wlewać do niego mieszankę mleka, mąki i żółtek, jednocześnie energicznie mieszając rózgą.

Zagotować co minutę mieszając.

Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i bez wyjątku ostudzić. Miękkie masło ubijać poprzez ok. 3 minuty aż się napuszy, później stopniowo, w krótkich czasu, dorzucać budyń nieustannie ubijając. Na koniec dodać rozdrobnioną chałwę i zmiksować do łączenia się elementów. NASĄCZENIE Zaparzyć kofeinę, dodać alkohol albo syrop i wymieszać. bez wyjątku ostudzić. PRZEŁOŻENIE Pierwszy dolny blat biszkoptu ułożyć na paterze, za pomocą łyżki skropić go 1/3 ilości ostudzonej kawy. Posypać kawą rozpuszczalną (sypką da się poprzez sitko). Wyłożyć 1/3 masy i ułożyć drugi krążek. Nasączyć, posypać kawą i rozsmarować dżem. ułożyć 1/3 masy i pokryć ostatnim krążkiem biszkoptu. Nasączyć, posypać kawą i obłożyć resztą masy (wierzch i boki). Wstawić do chłodziarki na całą noc. Przed podaniem udekorować bezami.

 

Zobacz też 

Gumowe bransoletki z napisami

Środek na odchudzanie


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness